MENIU

Evgheni Prigojin, jelit de admiratori. "Avem un Lenin, un Stalin și un Prigojin"

Sute de ruși s-au adunat la un altar improvizat la Moscova pentru a-i aduce un omagiu fondatorului grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin. Alți admiratori au depus coroane și flori la sediul Wagner din Sankt Petersburg.

Cei prezenți au avut cuvinte de laudă la adresa lui Evgheni Prigojin, cu toate că a organizat o revoltă împotriva armatei, iar președintele Vladimir Putin a calificat tentativa de puci drept ”trădare”, potrivit The New York Times.

 

O admiratoare chiar l-a comparat cu Vladimir Ilici Lenin și cu Iosif Stalin, ceea ce sună mai mult a jignire adusă actualului lider Vladimir Putin.

”El nu a făcut doar oamenii să se teamă de el, ci a creat un sistem pe care nimeni altcineva nu l-a avut, a făcut ceva ce nimeni altcineva nu l-a făcut. În istoria noastră, au existat un singur Lenin, un singur Stalin și un singur Prigojin”, a spus ea.

 

Un student de 23 de ani l-a lăudat pe Prigojin pentru simplul fapt că era antisistem.

 

Potrivit autorităților ruse, Prigojin, în vârstă de 62 de ani, a murit după ce avionul în care se afla s-a prăbușit, pe 23 august, în Rusia. În timp ce informațiile preliminare ale comunității de informații americane sugerează că avionul s-a prăbușit ca urmare a unei explozii intenționate, Kremlinul neagă că ar avea vreo legătură cu accidentul.

 

Prigojin în rol de Baba Vanga: "Avionul se va dezintegra în aer”. Din fericire, a prezis corect - VIDEO

În paralel, au apărut informații că autorităţile din Sankt Petersburg pregătesc în secret înmormântarea lui Prigojin. 

 

Mai multe articole despre:
prigojin mort inmormantare putin