MENIU

Previziuni despre Brexit! Va ieși Marea Britanie din UE pe 12 aprilie?

Pierre Moscovici, comisarul UE pentru Afaceri Economice şi Financiare, Taxe şi Vămi, a declarat luni că este optimist că Marea Britanie nu va ieşi din Uniunea Europeană pe 12 aprilie fără un acord, relatează Reuters, preluat de Mediafax.ro.

"Parlamentul britanic nu îşi doreşte un scenariu fără acord. Nici noi nu ne dorim, este cel mai dezavantajos scenariu din punct de vedere economic. Desigur, suntem pregătiţi în cazul în care se va întâmpla", a declarat Moscovici.

 

Preşedintele francez Emmanuel Macron a făcut apel la impunerea unor condiţii stricte Marii Britanii, în schimbul acordării unei noi amânări.

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan al Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie. Ultima dată când May a făcut o astfel de solicitare, Uniunea Europeană a oferit doar o prelungire cu două săptămâni a termenului privind Brexit, iar oficialii de la Bruxelles insită că premierul britanic trebuie să găsească o soluţie referitoare la Acordul de ieşire din UE, respins deja de trei ori de Parlament.

Mai multe articole despre:
theresa may Brexit