MENIU

Preşedintele Joe Biden a declarat stare de urgenţă în California, din cauza vremii severe

Preşedintele american Joe Biden a declarat stare de urgenţă în California şi a ordonat trimiterea de ajutoare federale statului care se confruntă cu încă o furtună de iarnă puternică. În jur de 25 de milioane de rezidenţi au rămas sub stare de alertă de inundaţii, în timp ce furtuna se deplasează încet spre sud.

Președintele american Joe Biden a aprobat sâmbătă o declarație de urgență pentru California, în vreme ce furtunile au lovit statul de Aur din 26 decembrie, ucigând cel puțin 19 persoane și provocând inundații, pene de curent, alunecări de noroi, evacuări și drumuri închise.

 

Liderul american de la Casa Albă a ordonat ajutor federal pentru a suplimenta eforturile de recuperare de stat, tribale și locale în zonele afectate de furtunile severe de iarnă, inundații, alunecări de teren și alunecări de noroi, a transmis Casa Albă într-un comunicat, citată de BBC.

 

Acțiunea președintelui pune la dispoziție finanțare federală persoanelor afectate din județele Merced, Sacramento și Santa Cruz, se arată în comunicat.

Mai multe articole despre:
urgenta california alerta biden furtuni