MENIU

Premierul R. Moldova, după reţinerea lui Filat: acuză un scenariu şi nu exclude un dosar pentru sine

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, a oferit joi după amiază o informare de presă, începând prin a spune că nu putea ca această zi să nu fie comentată. După o scurtă declaraţie privind agenda zilnică, premierul a vorbit despre ridicarea imunităţii şi audierea fostului premier Vlad Filat, cerându-le protestatarilor şi moldovenilor să aibă încredere în el.  

"Agenda zilei a fost perturbată de o coincidenţă suspectă, câteva portavoci ale unor centre de influenţă antieuropene, să le numim aşa, anunţaseră acest lucru, strânseseră oameni, apoi a apărut procurorul cu hârtia. În viziunea mea acest spectacol bine regizat de astăzi, cu o sumedenie de încălcări flagrante ale legii, este prea cusut cu aţă albă pentru a fi crezut de cetăţenii Republicii Moldova.

Am deplina convingere că Vlad Filat e o personalitate puternică şi că se va apăra şi cred că îşi va dovedi nevinovăţia.

Sunt sigur că denunţătorul principal şi beneficiarul principal va merge în această seară liniştit acasă, în luxul castelelor sale construite pe bani furaţi. Procuratura probabil nu crede că acesta reprezintă un pericol, nu distruge probe, nu călătoreşte în toată lumea cu avionul său personal.....

Nu am siguranţa că şi mie nu mi se va face un dosar, chiar dacă mereu am fost în conformitate cu legea mereu, dar singurul element unde aş putea figura sunt acele interceptări telefonice unde figurez şi eu şi unde nu mi se poate reproşa decât faptul că am încercat să împiedic o demisie....

Țara va fi guvernată în strictă conformitate cu legea și nicidecum de la bd. Cantemir. Sper că voi avea susținerea colegilor. Am sentimentul că mi s-au dezlegat mâinile. Am sentimentul că a dispărut acest sentiment de șantaj.

Cer protestatarilor şi cetăţenilor să aibă încredere în mine", a mai spus Streleţ.