MENIU

Răsturnare de situație în scandalul zidului dintre SUA și Mexic. Ce au convenit cei doi președinți

Prședintele SUA, Donald Trump, și cel al Mexicului, Enrique Pena Nieto, au convenit, vineri, într-o convorbire telefonică, să nu mai discute public controversata problemă referitoare la cine va plăti construcția zidului ce va fi ridicat la frontiera dintre cele două state.  

"În ceea ce privește zidul de la frontieră, ambii președinți au recunoscut diferențele lor clare și foarte publice cu privire la acest subiect sensibil și au agreat să rezolve aceste diferențe ca parte a unei discuții complete asupra tuturor aspectelor relației bilaterale. Cei doi președinți au agreat ca deocamdată să nu discute public acest subiect controversat", a arătat președinția mexicană într-un comunicat citat de agerpres.ro.

Mexicul a confirmat ceea ce a caracterizat ca o "constructivă și productivă" conversație telefonică între cei doi lideri. Și Trump a afirmat că discuția a fost ”foarte bună” și a reiterat intenția sa de a căuta "o relație justă" cu țara vecină.

Joi, Nieto și-a anulat vizita în SUA programată pentru săptămâna viitoare, după ce Trump a semnat acordul pentru începerea construirii unui zid la frontiera cu Mexic.

Mai multe articole despre:
SUA trump zid mexic