MENIU

Ianukovici va PUTEA fi JUDECAT

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a semnat legea care permite judecarea, în lipsă, a predecesorului său, Viktor Ianukovici, acuzat de "ucidere în masă a civililor", în timpul protestelor din capitala ucraineană, provocate de refuzul Kievului de a semna, în noiembrie anul trecut, Acordul de asociere la UE, informează Agerpres.

"Președintele a semnat legea ce permite deschiderea procesului împotriva lui Ianukovici", a precizat purtătorul de cuvânt al președinției de la Kiev, Sviatoslav Țegolko, citat de RIA Novosti.

Ianukovici a părăsit Ucraina, la 21 februarie, în acest an, chiar în ziua în care a fost demis de Parlament, pe fondul amplelor proteste de la Kiev. Fostul președinte al Ucrainei s-a refugiat, apoi, la Rostov-pe-Don, în Rusia, însă, în prezent, nu este cunoscut locul exact în care se află. Mai mult decât atât, Ianukovici și alți foști demnitari ucraineni sunt urmăriți penal în mai multe dosare, inițiate de actuala putere de la Kiev.

Kievul anunța recent că Viktor Ianukovici și fostul premier ucrainean, Mikola Azarov, au primit cetățenia Rusiei printr-un decret secret, semnat de președintele, Vladimir Putin, informație, ulterior, dezmințită de Kremlin.