MENIU

Povestea terifiantă a femeii care i-a găsit pe ucigaşii fiicei sale şi a fost, la rândul ei, UCISĂ

Bărbaţi înarmaţi au împuşcat şi ucis o cunoscută activistă mexicană care îşi dedicase viaţă căutării pesoanelor “dispărute” în violentul stat mexican Tamaulipas, au anunţat autorităţile, citate de Guardian.  

Miriam Rodriguez a murit în drum spre spital după ce fusese împuşcată de mai multe ori în locuinţa ei din Tamaulipas.

Crima a avut loc de Ziua Mamei din Mexic.

Rodriguez era cunoscută pentru faptul că a investigat cu succes răpirea şi uciderea fiicei ei de către cartelul Zetas. După ce fiica ei a dispărut în 2014, Rodriguez a început să o caute şi i-a descoperit rămăşiţele într-un mormânt ascuns în oraşul San Fernando, scrie Hotnews.ro. 

Informaţiile pe care ea le-a furnizat poliţiei au dus la încarcerarea membrilor bandei infracţionale vinovate.

Potrivit BBC, în martie unul dintre aceştia a evadat din închisoare iar colegii ei spun că a început să primească ameninţări, Colegii lui Rodriguez afirmă că ea a cerut ajutorul poliţiei, dar a fost ignorată.

Procurorul general al regiunii a declarat că la casa ei erau trimise de trei ori pe zi patrule de poliţie şi că nouă persoane au fost trimise în judecată pentru răpirea şi uciderea fiicei ei.

Numărul persoanelor care au dispărut în condiţii suspecte, adesea legate de traficul de droguri, a urcat anul trecut în Mexic la 30.000. Nivelul cel mai înalt a fost atins în statul Tamaulipas, 5,563 de dispăruţi.