MENIU

Poveste de dragoste dintre o evreică prizonieră la Auschwitz şi un ofiţer organizației SS

În anul 1933, regimul nazist a preluat controlul asupra Germaniei. După aceea, au fost puse în aplicare Legile de la Nurnberg, care interziceau relaţiile între arieni şi evrei.

Helena Citronova a fost una dintre prizonierele din Auschwitz. Femeia a reuşit să se salveze având o relaţie cu un gardian al SS. Citronova a întreţinut relaţii intime cu Franz Wunsch, mai apoi recunoscând că era îndrăgostită de el. Însă, scopul ei iniţial a fost acela de a-şi salva viaţa, transmite War History Online, scrie Mediafax.ro.

Citronova era o evreică din Slovacia. După ce a fost trimisă în Auschwitz, a fost pusă să muncească într-un depozit mare numit „Canada”. În 1942 l-a cunoscut pe Wunsch când a fost rugată să cânte la ziua lui de naştere. A refuzat pentru că oricum urma să moară. Mai devreme în acea zi a fost selectată pentru a merge în camera de gazare. Wusch a salvat-o şi i-a dat un bileţel în care i-a mărturisit că s-a îndrăgostit de ea. Citronova l-a distrus. Bărbatul a mers atât de departe încât chiar i-a salvat sora de la moarte. Cu toate acestea, Citronova tot nu simţea nimic pentru el. Prefera să moară decât să aibă o relaţie cu cineva din SS.

În 1944, sentimentele ei au început să se schimbe după ce copilul surorii ei a fost adus la Auschwitz, iar Wusch a încercat să  îl salveze. Wusch a salvat-o pe sora Citronovei, dar nu a reuşit să îi salveze şi copilul.

Mai multe articole despre:
poveste de dragoste