MENIU

Politico: Casa Albă se pregătește să limiteze „fără precedent” investițiile americane în China

Războiul China-SUA continuă pe plan economic. Foto/Profimedia

Administrația Biden se pregătește să anunțe măsuri „fără precedent” pentru limitarea investițiilor companiilor americane în China, relatează publicația Politico, citând surse.

Potrivit publicației, autoritățile americane vor obliga întreprinderile americane să notifice guvernului noile investiții în companiile de tehnologie chineză.

În plus, companiilor de tehnologie americane li se va interzice să facă unele tranzacții cu China în „sectoare critice”, inclusiv achiziționarea de microcipuri.

Casa Albă ar putea anunța acest lucru la sfârșitul lunii aprilie. Autoritățile americane au început să avertizeze mediile de afaceri cu privire la măsurile care se pregătesc.

Politico notează că, în plus, SUA iau în considerare interzicerea aplicației chineze TikTok.

Departamentul de Comerț al SUA a introdus noi reguli de control al exporturilor în octombrie 2022, limitând furnizarea de semiconductori și echipamente pentru producția acestora în China. Financial Times a numit -o una dintre cele mai dure mișcări ale lui Joe Biden împotriva Beijingului. Restricțiile sunt menite să împiedice China să dezvolte arme avansate. Japonia s-a alăturat restricțiilor la export ale SUA în martie , iar Țările de Jos au anunțat planuri de a introduce astfel de măsuri .

Mai multe articole despre:
sua china investitii razboi comercial