MENIU

Polițist american confundat cu un suspect de terorism. Acesta a fost izolat pe aeroport fără vină

Un fost șef al poliției din Carolina de Nord a fost ținut în carantină pe Aeroportul Kennedy deoarece are același nume ca al unei alte persoane aflate pe listele de suspecți. Rezervistul Hassan Aden a declarat că a fost reținut pe nedrept timp de o oră și jumătate, pe Aeroportul JFK din New York, la întoarcerea de la Paris, unde a mers pentru celebrarea zilei de naștere a mamei sale. 

Hassan Aden a fost reținut de agenții vamali de la Biroul de Protecție al Frontierei din cadrul aeroportului, fără a avea acces la telefon.

„Libertățile mele au fost încălcate, iar eu nu pot fi sigur că familia și copiii mei nu vor păți același lucru data viitoare când vom călători în străinătate,” a declarat Aden sâmbătă.

Hassan Aden este cetățean american și s-a retras din stagiu în cadrul Departamentului de Poliție din Greenville în anul 2015, după ce a petrecut 25 de ani în Alexandria, Virginia, în calitate de șef adjunct.

El a fost trimis într-un centru de detenție de pe aeropurtul JFK, în timp ce reprezentanții unei alte agenții federale de securitate, nespecificată de surse,  îi verificau identitatea.

Un agent vamal i-a adus la cunoștință că „numele său a fost folosit ca alias de către cineva aflat pe o listă de suspecți.”