MENIU

Planul nebun al Facebook: vrea să știe unde trăiește toată lumea și așa va afla foarte precis

Facebook știe foarte multe lucruri despre noi și are câteva miliarde de oameni înregistrați pe produsele sale. Totodată, vrea mai mult. Acum a creat o hartă foarte detaliată cu populația lumii care ar ajuta organizațiile de sănătate, cercetătorii și universitățile să se confrunte mai bine cu epidemiile. Se concentrează pe demografie, în principal, dar și pe cum se schimbă populațiile unei regiuni. 

Harta gândită de Facebook ar ajuta instituțiile să se organizeze mai bine în cazul unor epidemii. Ar putea vedea exact felul în care populația este distribuită pe zone geografice.

De asemenea, hărțile de la Facebook ar putea chiar facilita distribuirea proviziilor sau medicamentelor, în cazul în care este nevoie de acestea. Anumite organizații deja folosesc tehnologia. De exemplu, Crucea Roșie din America utilizează hărțile pentru a determina zonele în care mai mulți oameni sunt concentrați, dar și pentru a coordona campanii de informare pe domeniul sănătății.

Cum Facebook se "bucură" de o încredere foarte scăzută în rândul oamenilor, proiectul e privit cu scepticism. Totuși, compania a spus că că nu folosește date colectate de pe Facebook pentru hărțile prin care stabilește densitatea populației. Folosește în schimb imagini satelit și date de la recensăminte.

Totul este posibil cu ajutorul inteligenței artificiale, iar hărțile sunt de trei ori mai detaliate decât orice altă sursă. În plus, sunt folosite date de la oamenii care au funcția de locație de pe Facebook activă pe telefonul lor.

Acest lucru este util pentru a putea distinge în timp real pattern-urile de mișcare ale acestora. În ceea ce privește harta de acoperire a rețelei, aceasta permite organizațiilor să determine zonele în care comunicarea cu oamenii ar fi mai eficientă prin mesaje online sau, dimpotrivă, prin flyere informative.

Sursa

Mai multe articole despre:
internet Facebook social media