MENIU

Pierduţi în Siberia, şi-au mâncat prietenul pentru a supravieţui. Ce a urmat este ŞOCANT

Pierduţi în Siberia, şi-au mâncat prietenul pentru a supravieţui

Doi pescari care şi-au mâncat un tovarăş de călătorie au scăpat fără închisoare, la finalul unui proces care a stârnit controverse, scrie Siberiantimes.com.

Povestea a început cu calvarul a patru pescari, pierduţi în taigaua siberiană la venirea iernii. La câteva luni după dispariţie, doar doi oameni, îngheţaţi şi aproape morţi de foame, au mai fost găsiţi de o echipă de salvare.

Ulterior, ei au mărturisit că au fost nevoiţi să îl mănânce pe unul dintre tovarăşii lor pentru a supravieţui, dar au asigurat că nu l-au ucis. Varianta procurorului a fost însă alta: acesta a susţinut că cei doi supravieţuitori l-ar fi ucis pe prietenul lor, înainte de a-l mânca.

Doar unul dintre cei doi pescari a fost pus sub acuzare, dar instanţa care a judecat cazul a decis în cele din urmă că acesta nu se face vinovat de omucidere. Prin urmare, Alexei Gorulenko a fost condamnat la 3 ani şi jumătate cu suspendare pentru vătămare corporală, în condiţiile în care legea nu prevede o pedeapsă anume pentru canibalism.

Văduva pescarului mâncat de prieteni a primit sentinţa cu neîncredere. "Sunt şocată de acest verdict. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva, canibalul să plece cu o pedeapsă cu suspendare. Nu pot să înţeleg ce a fost în mintea judecătorului", a declarat femeia, care a anunţat că va face apel.

 

 

 

Mai multe articole despre:
Siberia canibalism taiga