MENIU

Fostul președinte georgian Saakaşvili, arestat de poliție și eliberat de suporterii săi din Ucraina

Mihail Saakaşvili

Forţele de securitate din Kiev au efectuat, marţi dimineaţă, 5 decembrie, percheziţii la locuinţa fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, fost guvernator al Odesei și aliat al președintelui Ucrainei, devenit în prezent un opozant și lider al Mişcării Forţelor Noi - a anunţat David Sakvarelidze, asociat al lui Sakaşvili, conform România Actualităţi.  Saakaşvili a fost coborât de pe acoperişul blocului, de unde ameninţa că se aruncă, şi a fost urcat într-o dubiţă, el fiind acuzat de încercare de răsturnare a guvernului din Ucraina. Ulterior însă, suporterii săi au blocat dubița și l-au eliberat.

UPDATE: Susținătorii fostului președinte georgian și guvernator al regiunii Odesa, Mikhail Saakashvili, au reușit să-l scoată pe politician din mașina SBU. Oamenii strigă „Eroii nu mor” și „Impeachment” și merg spre Rada Supremă, potrivit Agora.md.

Activiștii, peste 100 la număr, au reușit să forțeze portiera microbuzului în care era transportat Saakashvili. În aceste clipe, el merge cu drapelul ucrainean legat la gât, însoțit de mulțime.

Potrivit UNIAN.ua, Saakashvili a îndemnat oamenii să iasă în piața din centrul Kievului pentru a riposta „regimului Poroshenko”.

UPDATE: "Unităţile speciale l-au arestat pe Mihail Saakaşvili de pe acoperişul casei sale", a declarat parlamentarul ucrainean Victor Chumak pentru postul Public TV.

"Saakaşvili este acuzat de încercare de răsturnare a sistemului constituţional", a spus Pavel Bogomazov, avocatul fostului preşedinte georgian.

UPDATE: Fostul preşedinte georgian a fost dat jos de pe acoperiş, iar oamenii legii l-au urcat într-o dubiţă.

Totodată, acesta a făcut apel la simpatizanţii fostului lider georgian să vină la locuinţa lui Saakaşvili, în semn de susţinere. "Uşa casei lui Mihail Saakaşvili a fost spartă. Saakaşvili se află pe acoperişul clădirii" - a scris Sakvarelidze pe pagina sa de Facebook.

Presa din Kiev titrează că Saakaşvili a ameninţat că se va arunca de pe acoperişul clădirii.

O echipă de pompieri negociază acum cu fostul preşedinte georgian, potrivit presei ucrainene.