MENIU

Pentagonul îl avertizează pe Donald Trump: Retorica anti-musulmani subminează securitatea națională

Pentagonul a avertizat, marți, împotriva alimentării discursului grupării jihadiste Statul Islamic (SI) conform căruia SUA s-ar afla în război cu islamul. Donald Trump, favorit în cursa republicană pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale din noiembrie 2016, a propus ca muslumanilor să le fie intrezisă intrarea în SUA.

Prin avertismentul Pentagonului sunt criticate indirect afirmațiile candidatului la alegerile republicane Donald Trump legate de musulmani, transmite Reuters, citat de Agerpres.

"Orice lucru care alimentează discursul ISIS (Statul Islamic) și instigă Statele Unite împotriva credinței musulmane este cu siguranță nu doar contrar valorilor noastre, dar și contrar securității naționale", a declarat, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook.

Donald Trump, favorit în cursa republicană pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale din noiembrie 2016, a propus ca musulmanilor să li se interzică intrarea în SUA.

"Am prieteni musulmani, sunt oameni buni, dar ei știu că există o problemă și că nu o mai putem tolera", a explicat Trump, la un miting în Carolina de Sud, la câteva ore după ce luni a anunțat că vrea să închidă frontierele SUA pentru musulmani "până când vom fi capabili să stabilim și să înțelegem această problemă".

Casa Albă a denunțat luni afirmația lui Trump, considerând-o contrară valorilor SUA. Marți, Casa Albă a mai transmis că această nouă diatribă "reprobabilă moral" îl "descalifică pentru postul de președinte".