MENIU

Pentagonul califică recentele atacuri rusești cu rachete drept „crime de război” - Cum vede probabilitatea unei victorii militare ucrainene

Pentagonul califică recentele atacuri rusești cu rachete drept „crime de război”

Pentagonul califică recentele atacuri rusești cu rachete drept „crime de război”. Totodată, generalul american Mark Milley, președintele Șefilor de Stat Major, a minimizat șansele unei victorii militare definitive a Ucrainei pe termen scurt.

„Atacarea deliberată a rețelei electrice civile, provocând daune colaterale excesive și suferințe inutile populației civile, este o crimă de război", a declarat generalul Milley în cadrul unei conferințe de presă alături de secretarul apărării Lloyd Austin.

Şeful statului major american, generalul Mark Milley, a afirmat, miercuri, că e puţin probabil, cel puţin pe termen scurt, ca Ucraina să poată îndepărta armata rusă din toate teritoriile pe care le ocupă în ţară, inclusiv din Crimeea.

„Probabilitatea unei victorii militare ucrainene, expulzându-i pe ruşi din toată Ucraina inclusiv Crimeea, probabilitatea ca acest lucru să se întâmple în curând nu este foarte ridicată din punct de vedere militar", a declarat generalul Milley în cadrul unei conferinţe de presă.

Generalul american a vorbit și despre China. În opinia acestuia, chezii ar comite o "eroare strategică" dacă vor ataca Taiwanul, similară celei comise de Rusia în Ucraina.

„Cred că acest lucru ar fi imprudent. Ar fi o eroare politică, o eroare geopolitică, o eroare strategică, similară erorii strategice comise de Putin în Ucraina", a spus şeful statului major american, potrivit AFP.

Mai multe articole despre:
pentagon atac rusia rachete