MENIU

Parlamentul European: Rusia reprezintă o potențială amenințare la adresa UE

<p>Parlamentul European</p>

Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluţie care consideră Rusia o "potenţială ameninţare la adresa Uniunii Europene", recomandând, însă, mrenţinerea dialogului cu Moscova, scrie The Washington Post, citat de Mediafax. 

Parlamentul European a exprimat solidaritatea cu poporul ucrainean, condamnând actele de terorism şi comportamentul criminal al separatiştilor proruşi din sud-estul Ucrainei.

"Parlamentul European condamnă în termeni duri politicile agresive şi expansioniste ale Rusiei, care constituie o ameninţare la adresa unităţii şi independenţei Ucrainei şi prezintă o potenţială ameninţare la adresa Uniunii Europene", potrivit rezoluţiei adoptate de Legislativul european.

Susţinerea activităţilor separatiste din Ucraina reprezintă o încălcare flagrantă a reglementărilor internaţionale şi o provocare gravă la adresa securităţii europene, stipulează rezoluţia.

Cu toate acestea, Parlamentul European a dispus menţinerea deschisă a canalelor de comunicare cu Rusia.

"Uniunea Europeană trebuie să restabilească, parţial, opţiunile şi instrumentele de cooperare cu Rusia în domeniul statului de drept şi sistemelor judiciare", a declarat Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini.