MENIU

Parlamentul European avertizează Rusia: Să nu se amestece în criza din Republica Moldova!

Europarlamentarii reacționează după protestele violente din Republica Moldova, avertizând Moscova. Rusia trebuie să înceteze să se amestece direct sau indirect în conflictele din Georgia, Republica Moldova și Ucraina și să nu mai interfereze cu aspirațiile lor europene, avertizează membrii Parlamentului European (PE) reuniți la Strasbourg, într-un raport adoptat joi, potrivit unui comunicat al biroului de presă al PE, citat de Agerpres.

La un an după ratificarea acordurilor de asociere și liber schimb aprofundat și comprehensiv cu Uniunea Europeană, eurodeputații subliniază reformele rămase pentru fiecare stat și "iau act" de referendumul din 6 aprilie din Olanda privind acordul UE-Ucraina.

În rezoluția care salută progresele Georgiei, Republicii Moldova și Ucrainei pe „calea lor pentru o integrare politică și economică mai mare cu Uniunea Europeană”, membrii Parlamentului European cer Rusiei să înceteze implicarea directă și indirectă în conflictele din teritorii, inclusiv ocuparea Crimeii.

PE salută noul guvern al Republicii Moldovei care își preia mandatul după mai mult de un an de blocaj în 'instabilitate politică sistemică' și cer ca vinovații pentru furtul a un miliard de euro din sistemul bancar moldovean să fie aduși în justiție, scrie deschide.md.