MENIU

Papa Francisc încurajează donarea de organe, dar este contra legalizării comerțului în acest domeniu

Primarul Romei, Ignazio Marino, a declarat că papa Francisc încurajează donarea de organe, pentru a se pune capăt traficului, dar că refuză legalizarea comerțului cu organe.

”Papa m-a autorizat să spun că, în opinia sa, donarea de organe din generozitate trebuie să fie încurajată, dar că utilizarea comercială a organelor este imorală”, a declarat primarul Ignazio Marino, după ce a fost primit în audiență vineri de papă, transmite France Presse, informează Agerpres.

”Noi trebuie să explicăm că donarea de organe este un act de iubire. Fiecare dintre noi, de exemplu, are doi rinichi și a da unul dintre ei unei rude sau unei persoane pe care o iubim este un gest frumos. Dar a intra în spirala comerțului este o crimă”, a declarat Papa, potrivit primarului Marino.

Întâlnirea cu primarul Romei și o delegație internațională de experți în transplant a avut loc, în timp ce Statele Unite dezbat oportunitatea de a pune în aplicare stimulente financiare pentru donarea de organe. Aceste stimulente ar putea include rambursarea cheltuielilor de călătorie pentru donatori și asigurări de sănătate pe termen lung.

Liste de așteptare interminabile și moartea a mii de oameni din cauza lipsei de donatori au determinat ca unii factori de decizie din Statele Unite să sugereze legalizarea comerțului cu organe umane.

Mai multe pe Agerpres.