MENIU

Panică în Italia. Regiunea Toscana, zguduită de cutremure în serie. Cel mai puternic a avut magnitudinea de 4,8

Alertă în Italia. Florența și Toscana au fost zguduite, luni dimineață de un cutremur cu magnitudinea de 4,8 pe Richter. Autoritățile au anunțat că „nu sunt raportate situații deosebit de critice”. Oamenii s-au speriat, totuși, pentru că primul seism, de intensitate minoră, a fost urmat de o replică mult mai puternică.

Regiunea Toscana a fost zguduită de două cutremure semnificative în provincia Florența, în dimineața zilei de 18 septembrie, a anunțat Rotalianul, citând presa locală.

 

Prima undă seismică, cu o magnitudine de 3.3, a fost înregistrată la 4 kilometri de localitatea Marradi la ora 04:48. Ulterior, o a doua undă, mult mai puternică, cu o magnitudine de 4.8, având epicentrul la 3 kilometri de Marradi, s-a produs la o adâncime de 8,4 kilometri, la ora 05:10.

A urmat o altă undă s-a înregistrat la 4 km vest de Tredozio, în provincia Forlì Cesena, având o magnitudine de 2.8, apoi mai multe replici la Marradi (cu magnitudini de 2, 2.5 și 2) și la 5:32 în Tredozio.

Conform informațiilor primite din partea serviciilor de salvare, nu s-au semnalat victime sau daune.

Șocul seismic a alarmat populația din Marradi și mulți locuitori au ieșit rapid pe străzi pentru a se afla în siguranță.

 

De asemenea, mai multe școli au fost închise, ca măsură de precauție, în localitatea Marradi și în localitățile din împrejurimi.

 

A fost activat Centrul Operațional Comunal. Sala de Protecție Civilă a Orașului Metropolitan Florența, care monitorizează situația, nu a primit până acum rapoarte despre victime omenești sau pagube materiale.

 

Seismul a fost simțit clar și în Emilia Romagna, regiunea vecină, care a suferit în urma inundațiilor din luna mai, în special în zonele interne ale provinciilor Forli-Cesena și Ravenna.

 

Mai multe articole despre:
cutremur italia florenta toscana richter