MENIU

OSCAR PISTORIUS: Mărturia șocantă care schimbă tot

Oscar Pistorius

O vecină care a depus mărturie în procesul lui Oscar Pistorius a afirmat, luni, că a auzit o femeie ţipând după ajutor la ora la care campionul paralimpic şi-a împuşcat iubita, Reeva Steenkamp, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013.

"Imediat după ora 03.00 dimineaţa, am fost trezită de urletele teribile ale unei femei. Ea cerea ajutor", a mărturisit Michelle Burger.

Burger a afirmat că soţul ei a sunat atunci la compania de securitate care se ocupa de proprietate: "El a explicat că în casa de alături sunt oameni atacaţi şi cineva trebuie să verifice".

Apoi, susţine Burger, el a închis telefonul deoarece compania a precizat că nu este responsabilă de securitatea de pe domeniul lui Pistorius.

"Soţul meu s-a dus din nou pe balcon. Eu am rămas în pat. Am auzit din nou urlete. Era mai rău ca înainte. Ea era foarte, foarte speriată. Am ştiut că s-a întâmplat ceva îngrozitor", a declarat Michelle Burger, care a vorbit în dialectul afrikaans.

Ea a mai spus că a auzit apoi patru focuri de armă, ceea ce corespunde cu numărul focurilor trase de Oscar Pistorius în uşa închisă a toaletei.

"A fost o pauză mai lungă între prima împuşcătură şi a doua decât între a doua împuşcătură şi celelalte două", a mai spus Burger.

Oscar Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp, dar a susţinut încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El a spus că a crezut că în casă i-au intrat hoţi şi că a tras focuri de armă fără să ştie că Reeva s-a trezit pentru a merge la baie.

Luni, la procesul care a început la Pretoria, Pistorius a pledat nevinovat la acuzaţia de "omor cu premeditare".

Mai multe articole despre:
mărturie Oscar dezvăluire ţipete Pistorius