MENIU

Orientul Mijlociu, la un pas de explozie. Armata libaneză, în stare de alertă la granița cu Israelul

Tensiunile au ajuns la un pas de explozie în Orientul Mijlociu. Armata Libanului a intrat în stare de alertă la granița cu Israelul.

Comandantul armatei libaneze a cerut militarilor să fie ”pe deplin pregătiți” la granița sudică, pentru a face față amenințărilor din partea ”inamicului israelian”, potrivit Reuters.

Generalul Joseph Aoun a spus că armata trebuie să fie vigilentă pentru a aplica rezoluția 1701 a ONU pentru a menține securitatea la granița cu Israelul.

Armata israeliană este responsabilă pentru securitatea în partea sa de graniță, potrivit rezoluției care a pus capăt războiului din 2006 dintre Israel și Hezbollah.

Semnalele trimise de comandantul armatei libaneze vin pe fondul tensiunilor de la granița israeliano-siriană și a demisiei premierului libanez Saad Hariri, care a acuzat Hezbollahul șiit și aliatul său iranian de "supremație" asupra Libanului.

Într-un interviu acordat duminică postului Russia Today, ministrul libanez de Externe libanez a lansat un avertisment la adresa Israelului.

”Nu ar trebui să provocăm Israelul la un război pe care cu siguranță îl va pierde”, a spus Gebran Bassil, potrivit Jerusalemonline.com.

 

 

Mai multe articole despre:
Liban Israel Orientul Mijlociu