MENIU

Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat un nou atac! 13 persoane, ucise

Peste zece polițiști au fost uciși, sâmbătă, într-un atac asupra unui punct de control din Peninsula Sinai, informează Ministerul egiptean de Interne. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă, Statul Islamic (SI). Un kamikaze s-a aruncat în aer la postul de control, care ulterior a fost atacat de jihadiști, transmite AFP, citat de Agerpres.

Sâmbătă a avut loc cel mai sângeros atac comis în ultimele luni în Peninsula Sinai, unde ramura egipteană a grupării jihadiste desfășoară aproape zilnic atentate împotriva poliției și armatei.

Ministerul de Interne a precizat că atacul a avut loc la un post de control din apropiere de Al-Arish, reședința provinciei Sinaiul de Nord.

"Un obuz de mortier a fost tras asupra punctului de control de la Safa (...), omorând 13 polițiști", a adăugat ministerul.

La rândul său, SI a afirmat că un kamikaze, prezentat sub numele de război "Abu Al Qaaqaa Egipteanul", a aruncat în aer o mașină capcană la baraj.

"Ulterior, postul de control a fost luat cu asalt", a adăugat gruparea jihadistă într-un comunicat dat publicității pe internet.

Mai multe articole despre:
poliţişti atac peninsula Sinai stat islamic