MENIU

Operațiunea Rizea vs. Cazul Ceaus

Cristian Rizea

Comisia parlamentară de anchetă a răpirii judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus avansează în obținerea diferitor probe, iar în spațiul public apar tot mai multe dovezi că răpirea a fost realizată de serviciile speciale ucrainene, cu implicarea diplomaților și transportului diplomatic al Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

Din informațiile care circulă pe culoarele puterii, ar exista probe că Președinția Maiei Sandu era la curent cu toți pașii răpirii și transportării lui Ceaus în Ucraina în portbagajul SUV-ului cu numere diplomatice al Ambasadei Ucrainei. S-ar putea ca aceste informații să detoneze foarte curând spațiul public din Moldova, chiar în plină campanie electorală, iar aceasta va lovi foarte dur în imaginea Maiei Sandu, dar și a PAS-ului pe care-l patronează spiritual, scrie sinteza.org.

Echipa prezidențială a decis să acționeze prin lansarea unei perdele de fum care să acopere scandalul răpirii lui Ceaus, în care Maia Sandu a demonstrat că deschide porțile țării comandourilor străine pentru operațiuni speciale în inima Moldovei. Pentru această operațiune a fost ales Cristian Rizea. În spatele acestui politician de la București ar sta forțe serioase, inclusiv din serviciile speciale externe ale României, care au interesul să-l „țină” departe de țara de origini, de teamă că „poate să deschidă gura dacă ajunge la pârnaie”. 

De ce Rizea a devenit atât de vocal la Chișinău? În schimbul libertății și protecției politice, acesta e gata să joace un rol important în campania electorală de la Chișinău, care deja a demarat. Mai întâi de toate, acesta a primit misiunea să acopere mediatic cazul răpirii lui Ceaus. 

Operațiunea „Rizea contra Ceaus” este doar prima în misiunea electorală a fugarului român. Pentru el sunt gândite acum și alte scenarii, care să ajute partidul Maiei Sandu să obțină cât mai multe voturi în Parlamentul de la Chișinău. În schimb, Cristian Rizea poate miza pe obținerea azilului politic, prin decretul Maiei Sandu. 

Mai multe articole despre:
nicolae ceaus cristian rizea maia sandu