MENIU

Olena Zelenska descrie momentele de groază din prima lună de RĂZBOI - Mesaj cu impact emoțional al soției președintelui ucrainean

Un mesaj emoționant a fost postat pe rețelele sociale de soția președintelui ucrainean. Olena Zelenska descrie momentele de groază care s-au scurs în această lună, de la declanșarea războiului în Ucraina, și spune că timpul zboară altfel în război. „Am îmbătrânit cu zece ani și am învățat să diferențiem sunetele artileriei care sosesc în timpul bombardamentelor", a scris aceasta. Postarea primei doamne din Ucraina este însoțită de un video, care arată realitatea din țara ei.

Pe 24 februarie 2022 Federația Rusă a invadat Ucraina. În ultima lună, 1.200 de rachete au fost lansate asupra orașelor ucrainene, o centrală nucleară a luat foc, grădinițe, școli și spitale au fost afectate și sunt atacate în continuare, iar locuințele oamenilor sunt bombardate.

Civilii sunt împușcați, iar în Mariupolul asediat, oamenii își îngroapă rudele pe străzi. Peste 130 de copii au murit. Lumea a prezis că Rusia ar captura Kievul în doar 72 de ore, dar timp de aproape o lună forțele armate ucrainene au oprit avansul uneia dintre cele mai mari armate din lume.

Ucraineni neînarmați se așează neînfricați în calea tancurilor rusești, pregătiți să își dea viața pentru independență. Ucraina reprezintă un apărător al democrației globale și un simbol al libertății față de Rusia. Și în minutul pe care l-ați petrecut urmărind această filmare, peste 50 de copii au fost forțați să își părăsească locuințele.

Mai multe articole despre:
olena zelenski mesaj apel razboi ucraina