MENIU

O universitate din China interzice Crăciunul, considerându-l o sărbătoare "kitsch"

<p>O universitate din China interzice Crăciunul, consider&acirc;ndu-l o sărbătoare "kitsch"&nbsp;</p>

O universitate din nord-vestul Chinei a interzis Crăciunul, considerându-l o sărbătoare străină "kitsch", nepotrivită cu tradițiile țării, studenții fiind nevoiți să se uite, în schimb, la filme de propagandă, potrivit publicației chineze de stat Beijing News, preluată de Reuters, potrivit Agerpres.

Mesaje precum "Străduiți-vă să fiți fiice și fii remarcabili ai Chinei, opuneți-vă sărbătorilor occidentale kitsch" sau "Rezistați expansiunii culturii occidentale" au fost scrise pe bannerele afișate în campus.

Un student a declarat, pentru publicația sus-citată, că vor fi sancționați dacă nu asistă la o proiecție obligatorie de trei ore de filme de propagandă, despre care alți studenți au spus că include și un film despre Confucius, unii profesori stând de pază pentru a-i opri pe cei care vor să plece.

"Nu putem face nimic, nu putem scăpa", a declarat studentul.

De altfel, pe blogul unuia dintre comitetele Partidului Comunist, din universitate, au fost postate comentarii prin care studenților li se cere să "nu fie servili în fața străinilor" și să acorde mai multă atenție sărbătorilor din China, cum ar fi Festivalul Primăverii.

Crăciunul nu este o sărbătoare tradițională în China, țară oficial atee, dar a devenit tot mai popular, în special în zonele metropolitane, unde tinerii ies în oraș să sărbătorească, oferă cadouri și își decorează locuințele.

Mai multe pe Agerpres.