MENIU

O supraviețuitoare a atacurilor teroriste din Belgia a ales sa fie EUTANASIATĂ. Mama fetei: "Nu voia să meargă nicăieri unde erau alți oameni, de frică"

Depresie - imagine cu notă sugestivă

O tânără în vârstă de 23 de ani, supraviețuitoare a atacurilor teroriste din Belgia din 2016, a fost eutanasiată. Ea a cerut injecția letală din cauza stresului și depresiei. Tânăra a ajuns să ia și 11 antidepresive pe zi și deja încercase de două ori să-și ia viața. 

Shanti Di Corte, în vârstă de doar 17 ani la momentul atentatelor teroriste, s-a aflat printre supraviețuitorii exploziei din aeroport. Tânăra voia să plece într-o excursie împreună cu colegii de clasă pe 22 martie 2016, când a explodat prima bombă.


În acea zi, trei explozii au avut loc, două la aeroport și una la o stație de metrou. Shanti a reușit să scape fără nicio rană, însă momentele de groază prin care a trecut și-au pus amprenta asupra vieții sale.

Ea a trecut prin depresii și atacuri de panică și a fost internată într-un spital de psihiatrie, unde lua până la 11 antidepresive pe zi.

"Nu voia să meargă nicăieri unde erau alți oameni, de frică. Avea, de asemenea, frecvente atacuri de panică și nu a scăpat niciodată de ele" a spus mama tinerei.

Shanti di Corte a ales să fie eutanasiată, procedură legală în Belgia.

În ultima sa postare pe rețelele de socializare, fata a scris: "Râdeam și plângeam. Până în ultima zi. Am iubit și mi s-a permis să simt ce este dragostea adevărată."Acum voi pleca în pace. Să știți că deja îmi este dor de voi".