MENIU

O româncă, atacată cu o piatră şi înjurată în Irlanda de Nord

O femeie a fost lovită cu o piatră şi înjurată în Irlanda de Nord pentru că este româncă. Agresorii sunt mai mulţi adolescenţi, care au şi filmat fapta. Băieţii i-au strigat femeii că nu are ce căuta în ţara lor şi o numesc atacator sinucigaş. Poliţia nord-irlandeză a deschis o anchetă, iar politicienii au spus că filmuleţul este o "ruşine".

Românca mergea singură pe o stradă din regiunea Antrim, în nord-estul ţării, când a fost hărţuită de cel puţin trei elevi.

- Nu sunteţi deloc respectuoşi cu o fată.
- Tu nu eşti o fată.
- Dar ce sunt?
- Eşti un imigrant, nu ar trebui să fii în ţara asta.
- Ai viză?
- De ce?
- Ai paşaport?
- Da.
- Vino şi arată-mi-l!

Românca dă dovadă de curaj şi îi înfruntă pe agresori, chiar dacă, la un moment dat, pare că aceştia aruncă în ea cu o piatră.

Un lider politic din regiunea Antrim s-a declarat îngrozit de imagini.

"Sper că ea este OK după acest incident şi nu îi judecă pe toţi locuitorii după acţiunile ruşinoase ale câtorva. Rasismul nu are scuze. Nu are loc în societatea noastră, iar intimidările brutale precum acest filmuleţ arată că rasismul trebuie eliminat", a spus Neil Kelly.

- Vorbeşti engleză?
- Da, vorbesc engleză.
- De unde eşti?
- Din România.
- Eşti româncă?
- Dumnezeule!
- Nu ne plac românii.
- Este un sinucigaş.
- Nu ne plac românii.

Poliţia din Irlanda de Nord a anunţat că a început investigaţii în acest caz. Imaginile au fost vizionate până acum pe internet de aproape un sfert de milion de oameni.

Mai multe articole despre:
româncă Irlanda de Nord