MENIU

O nouă practică ciudată, luată cu asalt. Ambalarea adulţilor în pânză

O formă ciudată de terapie, numită Otonamaki, termen ce se poate traduce prin "ambalarea adulților", câștigă teren în Japonia, în ciuda faptului că nu este agreată de persoanele care nu se simt confortabil în spații înguste. Potrivit companiilor care oferă acest serviciu clienților, terapia este recomandată pentru relaxare și îmbunătățirea problemelor legate de postură. 

Otonamaki s-a născut din practica Ohinamaki, ce constă în înfășarea bebelușilor într-o manieră similară în vederea dezvoltării flexibilității corpului. "Otonamaki a fost creată pentru că unii oameni erau îngrijorați că (prin Ohinamaki — n.r.) copiii se puteau simți claustrofobi în timp ce stăteau înfășurați", a declarat Orie Matsuo de la Kyoko Proportion, una dintre companiile care oferă sesiuni terapeutice Otonamaki. "Ne-am gândit că dacă și adulții au posibilitatea de a fi înfășurați pot afla cât de bine este de fapt", a completat aceasta, potrivit Agerpres.

Terapia Otonamaki a fost inventată de o moașă celebră în Japonia, Nobuko Watanabe, care a conceput și centura maternală folosită pe scară largă în această țară.

"Prin apropierea umerilor și picioarelor, corpul este îndreptat și este îndepărtată durerea de spate și de la încheietura șoldurilor", a explicat Matsuo pentru BBC. Compania sa a introdus această practică în 2015.

Fiecare sesiune de Otonamaki durează în jur de 20 de minute, iar cei care au testat terapia ciudată se arată mulțumiți. "Pare înghesuit, dar nu te simți deloc așa", a spus un client Kyoko Proportion, în vârstă de 40 de ani. "Chiar din contră. După aceea am simțit o îmbunătățire în zona umerilor și a spatelui", a completat acesta. "M-am simțit atât de bine încât aproape am adormit. Gâtul și spatele mi s-au relaxat", a declarat alt client, potrivit sursei citate.

Mai multe articole despre:
otonomaki împachetarea adulţilor