MENIU

O mare companie își concediază vechii angajați: „Dinozaurii au nevoie să dispară”

Sursa foto: Arhivă

O mare companie a decis să-și concedieze vechii angajați! Directorul spune că este vorba despre un plan de schimbare de generații care urmează să fie implementat în companie. 

Astfel, firma caută să angajeze tineri care să țină pasul cu concurența. Nu numai bărbații sunt vizați, ci și femeile în vârstă de peste 50 de ani.

Purtătorul de cuvânt susține că din 2010 până în 2020, compania a angajat cel puțin 10 mii de persoane de peste 50 de ani în Statele Unite și că, în aceeași perioadă, vârsta medie a angajaților a fost de 48 de ani.

În 2020, Comisia guvernamentală pentru Egalitatea de Șanse la Muncă a confirmat existența unor discuții de la vârful companiei în care s-a luat decizia unei reduceri semnificative a prezenței lucrători în vârstă. 

„Dinozaurii au nevoie să dispară”, în aceşti termeni, un senior executiv de la compania IBM s-a exprimat într-un email trimis colegilor „executivi” înainte de 2020.

Şeful nu a vorbit despre triceratops sau despre velociraptori, ci despre planul de schimbare de generaţii care urmează să fie implementat în companie.

În vizor sunt peste 50 de persoane. Compania caută să angajeze tineri („profesionişti timpurii”, aşa cum erau definiţi în comunicările confidenţiale interne). Obiectiv: să ţină pasul cu concurenţa.

Mai multe articole despre:
companie angajati concediati ibm