MENIU

Novak Djokovic, învins de rusul Daniil Medvedev - A fost eliminat în semifinale la Dubai - VIDEO

Novak Djokovic, învins de rusul Daniil Medvedev Foto: Profi Media

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial, a fost învins în semifinale la Dubai, anunță realitateasportiva.net.

Sârbul Novak Djokovic a suferit prima înfrângere după 20 de victorii la rând, vineri seară, în fața rusului Daniile Medvedev. El nu a mai pierdut un meci într-un turneu din circuitul ATP din 6 noiembrie 2022, când a cedat în ultimul act al Mastersului de la Paris, 6-3, 3-6, 5-7 în fața danezului Holger Rune. Ulterior a câștigat Turneul Campionilor (unde a obținut cinci victorii), turneul de la Adelaide (5), Australian Open (7) și a ajuns în semifinale la Dubai (după 3 victorii), potrivit realitateasportiva.net.

Jucătorul rus de tenis Daniil Medvedev (7 ATP) s-a calificat în finala turneului ATP 500 de la Dubai, pe suprafaţă hard, dotat cu premii totale de 2.855.495 de dolari, după victoria surprinzătoare, în două seturi simetrice, în semifinale, în faţa liderului mondial, principal favorit, sârbul Novak Djokovic, 6-4, 6-4.

Medvedev s-a impus după doar o oră şi jumătate, el reuşind 8 aşi, faţă de 5 ai sârbului, ambii jucători comiţând câte o dublă greşeală.

Djokovic, câştigător la Australian Open anul acesta, al 22-lea său trofeu de Mare Şlem, a suferit astfel prima înfrângere în acest an care pune capăt unei serii de 20 de meciuri câştigate.

Medvedev, care a revenit în competiţii după o perioadă mai lungă de absenţă, îl va avea ca adversar în finala de la Dubai pe conaţionalul său, Andrei Rublev (6 ATP, favorit nr. 2), câştigător cu 6-3, 7-6 (11/9) în faţa germanului Alexander Zverev (16 ATP, favorit nr.7). 

Mai multe articole despre: