MENIU

Noul Parlament de la Londra a aprobat Brexitul

Pentru pentru prima dată după trei ani şi jumătate, în Parlamentul de la Londra există un consens în privinţa Brexitului.Legea acordului de retragere din Uniunea Europeană a primit girul Camerei Comunelor, care a aprobat-o cu o majoritate de 124 de voturi.   

"Acest punct din istoria noastră naţională nu trebuie interpretat ca o victorie a unui partid asupra altuia sau a unei facţiuni asupra alteia. Acesta este momentul în care mergem mai departe şi renunţăm la etichetele puse celor care vor să iasă sau să rămână" a spus Boris Johnson.

De cealaltă parte, liderul laburist Jeremy Corbyn a admis că publicul vrea să iasă din impasul provocat de Brexit, dar a avertizat că acordul prim-ministrului rămâne unul dezastruos pentru ţară. 

Deputaţii britanici vor mai avea trei zile la dispoziţie la începutul anului viitor pentru a finaliza procesul legislativ, legea urmând să intre în vigoare după ce va primi şi girul Camerei Lorzilor. Apoi, după acordul Reginei, mai rămâne ca Parlamentul European să ratifice documentul. 

Mai multe articole despre:
Londra Brexit acord