MENIU

Nou derapaj britanic, în Daily Express: Să ieşim din UE.Romii îşi construiesc palate pe banii noştri

Palatele rromilor din oraşul Ţăndărei, Ialomiţa, au atras atenţia jurnaliştilor britanici, care spun că oamenii şi-au făcut vile din banii contribuabililor Regatului Unit.

Daily Express susţine că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este singură modalitate că ajutoarele de stat, pe care le primesc rromii din UK, să nu mai fie cheltuite pe "palate ţigăneşti" din România.

Criticii acuză că "frontierele deschise" ale Europei sunt de vină pentru faptul că migranţii continuă să sosească în Marea Britanie şi să sufoce economia acestei ţări.

Ziariştii britanici vorbesc de peste 300 de vile extravagante "într-un singur orăşel din România", pe care rromii le-ar fi construit cu bani din ajutoarele primite în Marea Britanie, informează Ziare.com.

În urmă cu cinci ani, în Ţăndărei erau mai puţin de 100 de astfel de vile, însă numărul lor s-a triplat, se arată în articol. Unele valorează în jur de 500.000 de lire sterline, iar multe au în faţă parcate maşini înmatriculate în Marea Britanie.

Mii de migranţi, continuă jurnaliştii, văd sistemul de ajutoare al Regatului Unit drept o cale de a pune mâna pe bani fără să facă nimic.

"Prin ieşirea din UE, ne putem asigura că doar cei care au contribuit la sistem pot primi bani", a declarat liderul Ukip, Nigel Farage.

Cele mai recente statistici arată că în Regatul Unit există circa 3.500 de imigranţi solicitanţi de ajutoare, însă oficialii britanici susţin că numărul nu este mare, spre nemulţumirea criticilor.

Forţă de muncă şi materialele ieftine din România le permit rromilor să îşi construiască vile la care "milioane de familii muncitoare britanice doar visează", arată ziariştii Daily Express.

"Statul social a fost creat după Al Doilea Război Mondial pentru a ne asigura că oamenii nu ajung să trăiască în sărăcie, nu pentru a finanţa regii ţiganilor din România să îşi construiască palate de lux din banii britanicilor care muncesc pe un salariu minim", a subliniat parlamentarul Ukip Mike Hookem.

Mai multe articole despre:
Marea Britanie imigranţi romi UKIP