MENIU

Noi VICTIME ale Statului Islamic: Un elicopter al armatei irakiene a fost doborât

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat doborârea, în cursul zilei de miercuri, a unui elicopter al armatei irakiene, în nordul țării, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste, SITE, relatează Reuters. Până acum, a fost confirmat decesul a două persoane care se aflau în respectivul elicopter.

Mai exact, elicopterul s-a prăbușit, miercuri, în provincia Salahuddin, la nord de Bagdad, în apropierea rafinăriei de petrol Baiji, cea mai mare rafinărie din țară, potrivit unui ofițer al armatei irakiene, care a confirmat moartea a doi membri ai armatei. Ancheta este în curs de desfășurare, informează Agerpres.

Statul Islamic a scris pe Twitter că a doborât elicopterul și a publicat imagini care, potrivit grupării, ar prezenta resturi ale aparatului și cadavrul unuia dintre piloți. Postarea pe site-ul de socializare include, de asemenea, o fotografie cu unul dintre luptătorii săi pregătindu-se să lanseze o rachetă care, susține gruparea, ar fi doborât elicopterul.

Rafinăria Baiji, care a rămas sub control militar irakian, este înconjurată, din iunie, atunci când luptători ai grupării Statul Islamic au început ofensiva sângeroasă din nordul Irakului, preluând controlul majorității zonelor sunite din țară,  de la guvernul condus de șiiți de la Bagdad. Mai mult decât atât, luptători ai Statului Islamic au confiscat un număr însemnat de lansatoare de rachete, precum și arme ale armatei irakiene — inclusiv tancuri, mașini de teren și muniție — în nordul Irakului.

Mai multe pe Agerpres.