MENIU

Noi restricții în Germania. Guvernul de la Berlin se pregătește de un nou val COVID

Sursa foto: Pixabay

Noi restricții vor intra în vigoare în Germania. Guvernul de la Berlin are în vedere limitarea începând din 28 decembrie a reuniunilor private la maxim 10 persoane vaccinate împotriva COVID-19 sau trecute prin boală.

Restricţiile vor fi valabile atât pentru reuniunile în spaţii închise, cât şi pentru cele în aer liber, fiind exceptaţi copiii cu vârste sub 14 ani. De asemenea, accesul în restaurante va fi în continuare permis doar pentru cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală, scrie Reuters.

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, a exclus, duminică, blocarea de Crăciun, dar a avertizat că un al cincilea val de COVID-19 nu mai poate fi oprit și a susținut vaccinarea obligatorie ca singura modalitate de a opri pandemia. „Nu va exista o blocare înainte de Crăciun aici. Dar vom avea un al cincilea val – am depășit un număr critic de infecții cu Omicron”, a spus Lauterbach, vorbind la postul de televiziune ARD.

„Acest val nu mai poate fi oprit complet”. Într-un alt interviu acordat BILD, Lauterbach a adăugat că nici după sărbători nu se aștepta să fie o „blocare dură”.

Autoritățile din Olanda au început un blocaj duminică cel puțin până pe 14 ianuarie pentru a stopa o creștere așteptată a răspândirii virusului. Germania a interzis persoanelor nevaccinate să intre în unități neesențiale la începutul lunii, în încercarea de a controla creșterea cazurilor pe fondul răspândirii variantei Omicron.

Guvernul încă mai trebuie să clarifice populației ce ar fi permis și ce nu va fi permis în perioada sărbătorilor, a spus Lauterbach, fără a preciza ce măsuri sunt în discuție.

Comitetul științific consultativ al guvernului a declarat duminică faptul că este necesar să se limiteze și mai mult contactul dintre oameni, datele de până acum arătând că amplificatoarele nu ar fi suficiente pentru a limita răspândirea virusului.

Având în vedere cât de rapid și larg se dispersează varianta Omicron – cu cazurile Omicron dublandu-se la fiecare 2-4 zile în Germania în prezent, mai lentă decât rata de creștere a Regatului Unit, dar mai rapidă decât răspândirea altor variante în Germania – era de așteptat o supraîncărcare considerabilă a spitalelor, se spune în comunicat.

Mai multe articole despre:
germania restrictii covid pandemie