MENIU

Negocierile de pace Rusia-Ucraina. Kremlinul lansează ACUZAȚII GRAVE: ORDINELE cui le-ar fi urmat Kievul

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin

Kremlinul a acuzat, joi, Ucraina că s-a retras din negocierile de pace cu Rusia începute în luna martie, la scurt timp după debutul invaziei, "la ordinul" Statelor Unite.

"Textul era de fapt gata (...). Şi apoi, brusc, partea ucraineană a dispărut de pe radar, a declarat că nu mai vrea să continue negocierile", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov, spunând că Vladimir Putin a considerat "evident" că "o asemenea respingere a acordurilor deja convenite a avut loc în mod clar la ordinul Washingtonului", relatează Agerpres, care citează France Presse.

"Este destul de evident", le-a spus acesta jurnaliștilor.

Miercuri, preşedintele în exerciţiu al CEDEAO (Comunitatea Economică a Statelor din Africa de Vest), Umaro Sissoco Embalo (Guineea Bissau), a declarat la Kiev că Vladimir Putin, pe care l-a vizitat cu o zi înainte, "şi-a exprimat ideea că este gata să negocieze cu preşedintele Zelenski".

Întrebat despre aceste remarci, Peskov a asigurat că Rusia este "gata să-şi garanteze interesele la masa negocierilor".

"Noi le dorim, dar în acest caz concret vorbim despre o reticenţă totală din partea Ucrainei", a spus el, precizând că "nu a existat un mesaj specific" în plus de la preşedinţia ucraineană.

Recent, președintele Volodimir Zelenski a afirmat că nu vor exista negocieri de pace până când nu va fi eliberată regiunea Crimeea. 



Discuţiile dintre Kiev şi Moscova s-au blocat din martie, ambele părţi dând vina una pe alta pentru impas.

Mai multe articole despre:
peskov kremlin ucraina negocieri pace pace