MENIU

NATO va trimite patru batalioane „robuste” în țările baltice și în Polonia

Miniștri Apărării din NATO vor decide să trimită patru batalioane „robuste” în țările baltice și Polonia, ca răspuns la la acţiunile Rusiei în Ucraina, transmite AFP, citată de News.ro.

„Vom conveni să mobilizăm, prin rotaţie, patru batalioane multinaţionale robuste în ţările baltice şi în Polonia. Acest lucru va transmite un semnal clar potrivit căruia NATO este pregătit să apere toţi aliaţii” în cazul unei agresiuni externe, a declarat Jens Stoltenberg, prezentând programul unei reuniuni a miniştrilor Apărării din cadrul Alianţei, marţi şi miercuri, la Bruxelles.

Această mobilizare este menită să completeze o serie de măsuri adoptate de la începutul crizei ucrainene, în primăvara lui 2014, în vederea unei creşteri a capacităţii de reacţie a armatelor aliate şi a unei susţineri a statelor membre NATO care au frontiere comune cu Rusia, mai scrie News.ro.

„Nu poate să existe vreo îndoială cu privire la faptul că ceea ce am făcut a fost să răspundem acţiunilor Rusiei în Crimeea (anexată în martie 2014) şi în Ucraina”, unde occidentalii acuză Moscova că-i susţine pe rebelii separatişti, a subliniat Stoltenberg.