MENIU

Muncitorii români din Italia au dreptul la despăgubiri

Românii care muncesc legal în Italia şi care au accidente de muncă sau care suferă de boli profesionale au dreptul la despăgubiri, la fel ca cetăţenii italieni.

Românii care muncesc legal în Italia şi care sunt asiguraţi în sistemul de asigurări sociale beneficiază de toate indemnizaţiile şi rentele care se acordă şi muncitorilor italieni, în cazul unor accidente de muncă sau boli profesionale.

Legislaţia italiană prevede mai multe trepte de despăgubire, calculate în funcţie de cât de afectată este capacitatea de muncă şi ca bază de calcul se ia retribuţia întreagă.

Departamentul pentru Munca în Străinătate dispune de legislaţia italiană, pentru a-i ajuta pe cei care sunt într-o asemenea situaţie. În cazul în care muncitorii îşi pierd viaţa în accidente de muncă, urmaşii pot primi o rentă şi un ajutor pentru înmormântare. Renta este acordată urmaşilor lucrătorului decedat ca urmare a unui accident de muncă sau a unei boli profesionale şi variază în funcţie de nivelul de rudenie.

Cei care vor se pot asigura împotriva accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale şi, în cazul unor accidente, primesc o sumă mai mare.
Mai multe articole despre:
sănătate români Italia asigurări