MENIU

Moldova e un "stat capturat", spun comuniştii de peste Prut care nu vor susţine noul guvern

Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a declarat, într-o întâlnire cu ambasadorii străini acreditaţi la Chişinău, că nu va susţine un nou Guvern. Voronin a denunţat corupţia din ţară şi a avertizat că se conturează proteste de amploare.

Vladimir Voronin le-a spus, joi, ambasadorilor străini, că totul merge rău în Moldova şi că orice premier ar fi numit nu va putea face nimic pentru că la putere se află hoţii, relatează site-ul "ÎnProfunzime.md", citat de Mediafax.

Liderul comuniştilor a precizat că nu va susţine un nou Guvern, atât timp cât Executivul nu iese de sub influenţa politicului. El le-a cerut diplomaţilor să monitorizeze cu atenţie ce se întâmplă pe scena politică de la Chişinău.

Voronin a insistat că factorul politic şi corupţia sunt principalele cauze ale situaţiei dezastruoase în care se găseşte ţara, potrivit site-ului "Unimedia.info".

"Corupţia este ca rugina care a mâncat întregul sistem de aplicare a legii, fără excepţii. Justiţia nu mai asigură siguranţa cetăţenilor şi a bunurilor acestora. Lupta împotriva corupţiei se simulează doar pentru UE şi Bruxelles", a afirmat Voronin, într-un comunicat publicat de Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM).

Voroni a subliniat că, din 2010, ţara este controlată de o mână de oameni. "Republica Moldova dă, tot mai mult, semne de stat capturat. Aici s-a creat un sistem corupt fără precedent, un sistem mafiot care, în esenţă, constituie Puterea", se mai arată în comunicat.

Liderul PCRM consideră că, în prezent, "s-a atins apogeul crizei politice, economice, sociale şi al degradării morale", scrie site-ul Moldova.org.

"Nu e departe timpul când noii feudali, pentru a-şi păstra puterea, vor încerca o separare totală de stat, până la crearea propriilor armate şi unităţi de poliţie. Şi dacă cineva consideră că acest scenariu este fantezist, uitaţi-vă atent la ceea ce se întâmplă acum în Ucraina", a averizat Vladimir Voronin.

"Nu vreau să mă îndeletnicesc cu prorocirile, dar teoria şi practica mondială demonstrează că, în astfel de cazuri, situaţia degenerează în ample proteste şi tulburări sociale, deseori", a liderul comuniştilor de peste Prut.