MENIU

Miza uriașă a scrutinului din Alabama. De ce susține Trump un om acuzat de molestare sexuală

<p>Roy Moore s-a bucurat de susținerea lui Donald Trump</p>

Un democrat și un republican controversat susținut de președintele Donald Trump se înfruntă marți într-un tensionat scrutin senatorial în statul Alabama, cu implicații pentru confruntarea politică națională, dar și pentru dezbaterea morală din SUA.

Republicanul Roy Moore și democratul Doug Jones luptă pentru un mandat de senator în statul Alabama, într-o cursă deosebit de tensionată, urmărită cu sufletul la gură în SUA, dar și peste hotare.

Președintele Donald Trump l-a susținut 100% pe judecătorul Moore, un personaj controversat, acuzat de mai multe femei că le-a hărțuit sexual.

Una dintre femei l-a acuzat pe Moore că a molestat-o pe vremea când avea doar 14 ani. Moore a negat toate acuzațiile.

O victorie a democraților ar reduce dramatic capacitatea republicanilor de a-și susține proiectele legislative în Senat. Republicanii dispun acum de 52 de mandate din cele 100 ale Senatului.

O victorie a lui Moore ar aduce nu numai o majoritate stabilă pentru republicani, dar și o gură de aer pentru președintele Donald Trump, care se află într-o situație delicată în sondajele de opinie și care l-a susținut pe Moore fără rezerve, în ciuda controverselor din jurul acestuia.

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
alegeri Donald Trump Alabama Roy Moore