MENIU

MISTER. Descoperirea de azi dă peste cap concluziile în cazul dispariției zborului MH370

Autoritățile australiene au emis o teorie care dă peste cap concluzia generală despre dispariția zborului MH370.

Oficialii australieni au analizat bucățile despre care se presupune că ar proveni de la aeronava MH370, dispărută deasupra Oceanului Indian, și au tras o concluzie neașteptată.

Rămășițele fuselajului, găsite în Madagascar, nu prezintă urme de arsuri, ceea ce invalidează teoria potrivit căreia la bordul avionului aparținând Makaysia Airlines ar fi avut loc un incendiu.

Urmele negre de pe bucățile găsite au arătat că, "contrar speculațiilor, nu există vreo dovadă privind expunerea la un incendiu", a declarat ministrul australian al Transporturilor, Darren Chester.

Tragedia aeriană în care au murit 239 de persoane a avut loc în primăvara lui 2014.  Avionul, care zbura de la Kuala Lumpur la Beijing, s-a prăbușit undeva în sudul Oceanului Indian, potrivit unor teorii. Înainte de catastrofă, aeronava a virat brusc, din motive încă necunoscute.

Cele câteva bucăți mici din fuselaj găsite în zona Madagascarului nu au oferit investigatorilor prea multe indicii pentru rezolvarea misterului, iar țările implicate în anchetă ar putea opri căutările la sfârșitul acestui an.

 

 

Mai multe articole despre:
avion dispărut MH370