MENIU

Ministrul israelian al Apărării, avertisment către Iran: Dacă veți ataca Tel Aviv vom lovi Teheranul

Israelul va riposta la orice atac al Iranului împotriva Tel Aviv şi va lovi Teheranul, a avertizat ministrul apărării israelian Avigdor Lieberman.

”Israelul nu doreşte război, dar dacă Iranul atacă Tel Aviv, vom lovi Teheranul', a declarat Lieberman, citat de agerpres.ro. 

La 9 aprilie, şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei au fost ucişi în urma bombardament asupra baze militare T-4 în Siria, de unde se presupune că a fost trimisă drona. Israelul nu a confirmat, dar nici nu a negat că ar fi efectuat raidul aerian în Siria. Teheranul a dat vina pe Israel şi a ameninţat să se răzbune dacă partea israeliană nu va înceta atacurile asupra ţintelor militare iraniene în Siria.

Israelul susţine că loviturile sale vizează să împiedice Iranul să-şi consolideze poziţiile în Siria în sprijinul preşedintelui Bashar al-Assad şi al Hezbollahului libanez pentru a forma un front larg împotriva lor. ”Vom distruge orice avanpost unde vom vedea o poziţionare militară a Iranului în Siria şi nu vom permite acest lucru indiferent cu ce preţ”, a mai spus Lieberman.

Mai multe articole despre:
Israel Tel Aviv