MENIU

Ministrul Apărării ucrainean anunță că Rusia se pregătește intens de un conflict de lungă durată

Rușii sunt pregătiți de un război pe termen lung. Foto/Profimedia

Rusia se pregătește pentru o operațiune militară pe termen lung. Războiul intră într-o fază prelungită. Vedem cum în regiunea Herson, în regiunea Zaporizhia, ocupanții ruși desfășoară activ lucrări de inginerie și fortificare pentru a trece la apărare dacă este necesar, susține ministrul Apărării din Ucraina, Alexei Reznikov.

Alexei Reznikov a subliniat necesitatea de a preveni noi victime în rândul militarilor și civililor.

„Fiecare zi de război aduce victime în rândul militarilor noștri și o mare suferință a populației civile. Mai ales în teritoriile ocupate temporar de Rusia. Întreaga lume a văzut ce s-a întâmplat în Bucha. Aceleași „revolte” au loc acum oriunde sunt staționate trupele ruse. Oamenii noștri sunt răpiți, torturați și uciși”, a spus Reznikov.

El a mai declarat că războiul distruge economia ucraineană, nevoia de resurse pentru redresare crește pe zi ce trece.

„Prelungirea războiului pune riscul unei crize alimentare globale, precum și al unei alte crize de migrație. Având în vedere acest lucru, dorim să învingem inamicul și să ne eliberăm teritoriile cât mai curând posibil. Nu lăsați Rusia să prelungească conflictul. De aceea suntem foarte interesați să primim ajutor internațional, să cumpărăm arme cât mai repede și în cantitățile potrivite. Avem nevoie de tancuri, vehicule blindate, arme cu rază lungă de acțiune (MLRS, artilerie grea, avioane, rachete). Ne străduim să salvăm viețile poporului nostru”, a spus ministrul Apărării.

În același timp, potrivit lui Reznikov, „vedem nevoia de a crește eficacitatea asistenței internaționale printr-o mai bună coordonare a eforturilor tuturor partenerilor”.

Potrivit acestuia, ideală este obținerea de arme și echipamente militare nu doar sub formă de unități individuale, ci sub forma unei unități organice, pentru scopuri de apărare aeriană / mijloace antirachetă pentru acoperire ".

„Apreciem foarte mult sprijinul pe care îl oferiți și înțelegem că nu poate fi nelimitat. Prin urmare, suntem interesați de utilizarea cât mai eficientă. Putem vedea clar că Rusia poate fi învinsă pe câmpul de luptă. Acest lucru va elibera lumea de tiranie și Europa de amenințarea constantă. Și așteptăm cu nerăbdare summitul NATO de la Madrid. Conceptul strategic al NATO pentru următorii 10 ani va fi adoptat. Ce loc va găsi Europa pentru Ucraina în interesul protejării granițelor sale de est? Ne gândim cu toții aici la actualizarea arhitecturii de securitate a Europei, cel puțin? Ucraina a demonstrat deja că poate fi un partener de încredere de securitate. Întărirea Ucrainei înseamnă întărirea Europei în est”, a spus Reznikov.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident