MENIU

Militari ruşi, capturaţi în Ucraina. Explicaţia bizară a Moscovei, desfiinţată

Militari ruşi, capturaţi în UCraina

Kievul a obţinut primele dovezi cu privire la prezenţa militarilor ruşi pe teritoriul Ucrainei. Soldaţii ruşi capturaţi de armata ucraineană au declarat că ştiau că vor trece frontiera, dar nu şi care era scopul misiunii în ţara vecină. Mărturiile vin după ce Moscova a justificat prezenţa forţelor sale armate în Ucraina printr-o greşeală de orientare. 

Soldaţii ruşi capturaţi de către armata ucraineană susţin că şi-au dat seama că se află pe teritoriul Ucrainei abia când au început să fie bombardaţi.

Mergeam în coloane, nu pe şosea, ci pe câmp. Eu nici nu am văzut când am trecut graniţa. 

"Ştiaţi că mergeţi spre Ucraina? Da, ştiam", au răspuns aceştia.

Prinsă cu mâţa în sac, Moscova anunţă că este vorba despre o greşeală de orientare a militarilor care efectuau o patrulă de-a lungul fontierei. Niciunul dintre soldaţii ruşi capturaţi nu a recunoscut că ar fi ştiut scopul sau natura misiunii. Se pregătiseră să participe la un marş de 70 de kilometri, care ar fi durat trei zile.

Soldaţii ruşi capturaţi cer Moscovei să nu mai trimită trupe în Ucraina pentru a participa la un război care nu le aparţine. Ei se plâng că sunt trimişi la manevre care îi transformă, efectiv, în carne de tun.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina militari prizonieri