MENIU

Militar rus, arestat pentru că a ucis o familie de 6 persoane din Armenia,inclusiv un copil de 2 ani

Valeri Permiakov, soldatul rus care a ucis o familie de 6 persoane în Armenia

Soldatul Valeri Permiakov, care a dezertat de la Baza Militară rusească numărul 102, situată la Gumri, în nord-vestul Armeniei, "a fost arestat în noaptea (de luni spre marţi) de către grănicerii ruşi", la frontiera cu Turcia, a precizat Sona Trusian.

Valeri Permiakov este suspectat că a împuşcat luni, cu un Kalaşnikov, şase membri ai familiei lui Serioja Avetisian, la Gumri, potrivit poliţiei armene.

Cadavrele victimelor - printre care se află şi o fată în vârstă de doi ani - au fost descoperite în locuinţă. Alt copil, în vârstă de şase luni, a fost rănit şi spitalizat.

Bocancii militari, cu numele şi prenumele militarului, şi o puşcă automată de tip Ak-47 au fost descoperite la locul crimei, potrivit anchetatorilor.

Ministrul rus Serghei Şoigu a prezentat luni "condoleanţe profunde" rudelor victimelor, promiţând să le ofere "tot sprijinul posibil".

"Nimic nu poate justifica o asemenea violenţă faţă de persoane nevinovate", a subliniat el, citat într-un comunicat emis de Ministerul rus al Apărării.

Rusia a trimis la faţa locului o Comisie specială, prezidată de primul adjunct al ministrului Apărării Arkadi Bahin, să ancheteze crima, se precizează în comunicat.

"La finalul anchetei, toţi cei responsabili de această tragedie vor fi urmăriţi în justiţie cu severitate", a dat asigurări ministerul rus.

Mai multe articole despre:
crimă Armenia puşcă soldat rus valeri permiakov