MENIU

„Mi-a fost foarte frică de moarte”. Povestea fetiței care a locuit cu familia în metroul din Harkov timp de 50 de zile

O familie a fost evacuată din Harkov la Kiev, care petrecuse ultimele două luni în metrou, unde s-a ascuns de bombardamentele trupelor rusești.

O familie a fost evacuată din Harkov la Kiev, care petrecuse ultimele două luni în metrou, ascunzându-se de bombardamentele rusești, a anunțat fostul comisar al președintelui Ucrainei pentru drepturile copilului Nikola Kuleba.

Micuța Veronica, mama ei Ekaterina și bunica Tatyana au locuit în metroul din Harkov timp de 50 de zile. În prima zi a războiului, rușii au bombardat clădirea în care locuiau. La momentul atacului, familia se ascundea în subsol.

Invadatorii au distrus complet apartamentul. Familia a ieșit din subsol și a coborât la cea mai apropiată stație de metrou.

"Veronica și-a amintit că i-a fost foarte frică de moarte când a auzit sunete puternice ale rachetelor și bombelor. Fata a fost traumatizată psihologic: i-a fost frică și să urce pe scările de la metrou care duceau la suprafață”, a scris Kuleba.

După două ore de convingeri, familia Veronicăi a fost totuși de acord să evacueze la Kiev.

În regiunea Kiev, medicii veterinari au salvat copiii răniți și le-au efectuat operații. Bărbatul și colegul lui s-au ocupat de fetele care au intrat sub focul inamicului.
Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident