MENIU

Membru CEC, după scandalul din Diaspora: "Statul nu a putut asigura populației dreptul la vot"

Un membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Republica Moldova le-a cerut scuze, duminică, cetățenilor moldoveni din Diaspora care nu au putut vota în al doilea tur al alegerilor prezidențiale și nu și-au putut exercita astfel dreptul lor constituțional.    

În numele meu personal ca și parte a acestui stat îmi cer scuze de la cetățenii care au parcurs sute sau mii de kilometri ca să ajungă la secțiile de vot și nu au putut să-și exercite dreptul. Statul nu a putut asigura populației dreptul la vot', a spus Sergiu Gurduza, potrivit unimedia.info.

Acesta s-a arătat revoltat că mulți cetățeni din afara țării nu au putut să voteze din cauza legislației electorale care a stabilit că la o secție de vot pot fi primiți doar câte 3000 de alegători.

Duminică, la cel de-al doilea tur de scrutin, sute de cetățeni ai Republicii Moldova din Diaspora n-au mai apucat să voteze, deoarece secțiile de votare din mai multe orașe - printre care Londra, Barcelona, Bologna, Paris și București - au rămas fără buletine de vot cu câteva ore înainte de închiderea urnelor.

În acest context, candidatul pro-european, Maia Sandu, a cerut demisia ministrului moldovean de Externe, precum și a șefului Comisiei Electorale Centrale.

Mai multe articole despre:
alegeri moldova