MENIU

Medvedev, declarație halucinantă după rachetele căzute în Polonia, la granița cu Ucraina: Occidentul se pregătește de un război mondial

Medvedev, declarație halucinantă după rachetele căzute în Polonia, la granița cu Ucraina: Occidentul se pregătește de un război mondial

Dmitri Medvedev, aliat fidel al lui Putin și vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, revine cu declarații halucinante după rachetele căzute pe teritoriul Poloniei, în plin război în Ucraina.

Dmitri Medvedev face declarații periculoase după gravul incident al rachetelor căzute pe teritoriul Poloniei, marți seară. Fostul președinte al Rusiei, fost vicepremier și actual înalt oficial al Consiliului de Securitate susține că incidentul arată că se apropie un nou război mondial.

„Incidentul cu presupusa „lovitură cu rachetă” ucraineană asupra unei ferme poloneze dovedeşte un singur lucru: purtând un război hibrid împotriva Rusiei, Occidentul se apropie de un război mondial”, a scris Medvedev pe Twitter, miercuri dimineață.
 

Două persoane au fost ucise marți seară după ce o rachetă  a căzut în apropierea satului Przewodow, la aproximativ 6,4 kilometri vest de granița cu Ucraina. Incidentul s-a produs în ziua în care Rusia a desfășurat cel mai mare val de atacuri asupra orașelor din Ucraina. Inițial,  informațiile despre proveniența rachetelor au indicat Rusia, fără a fi anunțată însă o concluzie la nivel oficial de către Polonia. 

Ulterior incidentului, reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski - a precizat că „faptele indică faptul că Rusia nu a avut nimic de-a face cu rachetele care au lovit teritoriul polonez. Incidentul din Polonia este o încercare de a provoca o ciocnire militară directă între NATO și Rusia”.

Polianski a precizat că incidentul căderii rachetelor în Polonia este în centrul agendei reuniunii Consiliului de Securitate al ONU privind Ucraina de miercuri.

În același timp, NATO s-a reunit de urgență la Bruxelles pentru a discuta despre incidentul provocat de căderea rachetelor pe teritoriul Poloniei - stat al Alianței Nord-Atlantice. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, conduce ședința urgentă a ambasadorilor Ade miercuri dimineață.

Mai multe articole despre: