MENIU

Mărturii din Crimeea: Peninsula a devenit o mare închisoare

Un blogger cunoscut, în Ucraina, susține că peninsula Crimeea a devenit o închisoare și că drepturile fundamentale ale omului sunt încălcate.

Ielizaveta Bohutskaia a fugit din Crimeea, săptămâna trecută, dupa ce autoritățile locale i-au perchezitionat locuința, relateaza Radio Free Europe, citat de Ziare.com. Ea a fost un critic vocal al autorităților autoproclamate, de când Rusia a anexat Crimeea, în luna martie a acestui an. Bohutskaia s-a folosit de contul său, pe o rețea de socializare, pentru a critica noul guvern și pentru a denunța ceea ce tânara numește ”o represiune zdrobitoare față de libertățile fundamentale”.
"Crimeea este acum o mare închisoare, cu toate că puțini oameni înțeleg acest lucru (...). Mulți cred că am fost eliberați, când Rusia a preluat controlul. Ei nu înțeleg că această ”libertate” se va intoarce ca un bumerang, împotriva noastră", a mai spus internauta.
Casa Ielizavetei Bohutskaia a fost percheziționată pe 8 septembrie, iar tânara a fost reținută și interogată, fiind ulterior eliberată. Cu o zi inainte, ea postase un mesaj destul de dur, în care acuza serviciile secrete rusești că îi manipulează pe locuitorii Crimeii și a avertizat că violențele, din estul Ucrainei, s-ar putea răspândi și în peninsulă.
Tânara a declarat că mascații au căutat în casa ei muniție, droguri și literatură extremistă și că i-au confiscat telefonul mobil, GPS-ul și stick-urile USB.

 

Mai multe pe Ziare.com

Mai multe articole despre:
închisoare Crimeea blogger drepturi încălcate