MENIU

Marş al Unioniştilor, la Chişinău. Două false alerte cu bombă, la Palatul Naţional şi la Gară

Zeci de mii de persoane s-au adunat la Chişinău pentru a porni în cel mai mare marş unionist din ultimele două decenii. Evenimentul a fost organizat în ziua în care se împlinesc 98 de ani de la votarea de către Sfatul Ţării a unirii Basarabiei cu România. De la marşul unionist nu lipsesc incidentele. Autorităţile au fost puse în alertă de două ameninţări cu bombă care s-au dovedit a fi false.

UPDATE: O nouă alertă cu bombă la distanță de două ore după anunțul din această dimineață. Potrivit ofițerului de Presă al poliției Capitalei, Natalia Stati, un bărbat a sunat la ora 12:30 la Poliție și a anunțat că Gara Feroviară este minată, scrie Unimedia. Oficialul a mai spus că la fața locului s-a deplasat grupa operativă însoțită de geniști și salvatori. Din fericire alarma a fost falsă. Poliția urmează să stabilească cine este autorul alarmei.

O alertă cu bombă a fost delanșată, duminică, la Palatul Național Nicolae Sulac din Chișinău, în timpul constituirii platformei Sfatul Țării doi, care reunește organizațiile unioniste din R.Moldova care militează pentru unirea cu România.

"La ora 10:00, un bărbat necunoscut a sunat la numărul 902 și a anunțat că Palatul Național este minat. La fața locului, s-a deplasat grupa operativă însoțită de geniști și pompieri unde au fost efectuate verificări. În cele din urmă, s-a stabilit că alarma a fost falsă. Poliția a solicitat în repetate rânduri ca delegații să părăsească Palatul Național, însă aceștea au refuzat", a menționat Adrian Jovmir, ofițer de presă al poliției din Chișinău, citat de unimedia.info.

Astăzi, a fost constituit Sfatul Țării doi, o platformă reprezentativă a tuturor organizațiilor unioniste din Republica Moldova. Sfatul Țării doi va fi constituit din 101 membri, care vor avea scopul de a crea strategii de reunire a Republicii Moldova cu România.

Constituirea acestui organ colectiv are loc într-o zi simbolică, în care se împlinesc 98 de ani de la votarea de către Sfatul Țării a unirii Basarabiei cu România.