MENIU

Marius Vizer cere CIO să nu mai facă presiuni asupra federațiilor pentru a părăsi SportAccord

Marius Vizer

Preşedintele Sportaccord, Marius Vizer, acuză presiuni asupra federaţiilor sportive pentru a părăsi organizaţia. Românul crede că au existat acţiuni ale Comitetului Internaţional Olimpic îndreptate împotriva sa, după ce a criticat puternic instituţia condusă de Thomas Bach.

Într-un interviu acordat miercuri agenţiei Reuters, preşedintele Sportaccord, Marius Vizer, îl acuză pe preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach, că a făcut presiuni asupra unor federaţii sportive, pentru ca acestea să părăsească Sportaccord.

Vizer s-a declarat dispus să aibă o discuţie lămuritoare cu Bach, pe care l-a criticat dur în aprilie, la Soci, unde a avut loc Adunarea Generală a SportAccord.


"Încerc mereu să dezvolt o colaborare constructivă cu Comitetul Olimpic Internaţional şi cu preşedintele Bach. O colaborare bazată pe respect pentru mişcarea olimpică, membrii săi şi valorile în care cred. Din păcate, nu a devenit niciodată realitate. Am făcut un număr de propuneri în favoarea şi în beneficiul Federaţiei Internaţionale şi al SportAccord, dar nu am primit niciodată o reacţie pozitivă.", a spus Vizer.

În interviul acordat Reuters, Marius Vizer a subliniat că a vorbit în aprilie în numele a milioane de oameni din lumea sportului.

Mai multe articole despre:
CIO Marius Vizer SportAccord